W Polsce każdą potrawkę z letnich warzyw nazywamy leczem – tymczasem to prawdziwe, węgierskie leczo jest trochę inne. LECZO węgierskie klasyczny przepis ! Klasyczne węgierskie leczo - sycące, aromatyczne, pełne dodatków. Składniki na leczo to: pomidory, papryka oraz cebula. Leczo (węg. lecsó) – węgierska potrawa znana także w Polsce, na Słowacji, Ukrainie, w Niemczech, Czechach, Austrii i Izraelu, rodzaj.
Podobno w leczo najważniejsze są proporcje.
Przepis na leczo ( ang.). Tyle samo papryki, co pomidorów i kiełbasy. Pozostałe składniki dodaje się już według gustu.
Zapytani o tradycyjne dania kuchni węgierskiej na pewno odpowiecie gulasz i leczo. Mamy więc dla was przepis na leczo z kiełbasą. Przygotowanie dania węgierskie leczo.
Leczo klasyczne robi się z równych części cebuli, pomidorów i papryki. Do przygotowania prawdziwego, węgierskiego lecsó zainspirowały mnie produkty z.
Twój przepis wygląda naprawdę zachęcająco. Latem, kiedy mamy pod dostatkiem warzyw często wymyślamy różne nowe dania i prawie wszystkie nazywają się – leczo Jednak to prawdziwe węgierskie. Leczo ( węgierskie : lecso) to tradycyjna, przyrządzana na Węgrzech potrawa, stanowiąca osobne danie lub dodatek do da. Prawdziwe leczo to leczo węgierskie. Nazwane tak wyłącznie dzięki ostrości potrawy jakiej nadaje jej papryka.
W lecie ta smaczna i aromatyczna potrawa często gości na polskich stołach, choć niekiedy ma mało wspólnego z węgierskim oryginałem, . Ten przepis w Waszym wykonaniuDodaj swoje zdjęcie . Węgierskie leczo z cukinią - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Najczęściej podawane ono jest jako dodatek do potraw mięsnych lub do ziemniaków. Ostatnio co raz częściej . Z podróży na Węgry, oprócz zdjęć, pamiątek i wspomnień przywiozłem kilka pomysłów na nowe przepisy , które mogłyby pojawić się na blogu. Zgapiłam to od niej, choć tak naprawdę ona bardzo chętnie podzieliła się przepisem.
Leczo to węgierska potrawa popularna w polskich domach. Paprykę i pomidory umyć. Z papryki wyjąć gniazda nasienne, usunąć białe części i pokroić na plasterki.
W Polsce leczo występuje najczęściej w formie z kiełbasą i cukinią. Wspaniały przepis na Leczo po węgiersku. Więcej banalnie prostych przepisów z kuchni MYTUJEMY znajdziecie .
Cebulę pokroić w krążki, lekko posolić i zeszklić na rozgrzanym smalcu. Fantastyczne leczo z kiełbasą. Lekko słodkie, kwaśne, warzywne leczo na obiad lub na kolację. To przepis na leczo z kiełbasą, który świetnie sprawdza się . Na Węgrzech leczo najczęściej podawane jest . Szczególnie jak się ma papryk i jedną gębę do wykarmienia.
Bo takie leczo to z dwa dni spokojnie można jeść. Leczo doskonałe na ciepło, zimno i do słoika . Pochodzi z Węgier , gdzie podawane jest w formie warzywnego ragout, .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.