poniedziałek, 10 września 2018

Kiełbasa do leczo

Podsmaż ją, przypraw i dodaj do ugotowanych pomidorów, papryki i . Do przygotowania takiego leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Leczo z kiełbasą jadałam jako dziecko bardzo często, . Przepis na proste i pyszne leczo z kiełbasą , pomidorami i cukinią. Idealne połączenie smaków czterech warzyw.

To moja ulubiona wersja na leczo z kiełbasą i . Leczo z cukinią i kiełbasą to sycące i rozpowszechnione ragoût warzywne. W tym przepisie zamiast smalcu użyłem masła, przez co nasz obiad . Jednogarnkowe danie z papryki, kiełbasy , cebuli i pomidorów. Klasyczne leczo z papryką i kiełbasą , z dodatkiem cukinii. Nie można z niego zrezygnować.


Podsmażona złocista cebulka, pachnące kawałki boczku i kiełbaska. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne .

Leczo to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. W Polsce przywykło się stosować składniki. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Cześć :) komentujcie, lajkujcie i subskrybujcie mój kanał :) Zapraszam Po ten i inne przepisy zapraszam na.


Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Najlepsze leczo z kiełbasą , pomidorami, cebulą i. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Do jego przygotowania - podobnie, jak w przypadku oryginalnego . Chcesz odkryć jego nową, pyszną wersję?


Sięgnij tutaj po prosty przepis i daj się zachwycić! To wyjątkowo proste i pyszne danie, . Jednak polski wariant jest nieco inny od. Leczo uwielbiam nie tylko za smak warzyw, których mamy teraz pod dostatkiem ale również za to, że szybko się je robi.


Można je jeść jako samodzielne danie, albo dodatek do dania. Leczo jest to popularne jednogarnkowe danie, pochodzące z Węgier. To tradycyjne węgierskie danie powinno być zrobione na smalcu i wędzonej słoninie.

Ja proponuję wersję lżejszą. Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z . Następnie dodaj kiełbasę , słodką oraz ostrą mieloną paprykę. Podgrzewaj jeszcze około minut.


Dopraw do smaku według uznania solą . Najprostsze rozwiązania niebywale często okazują się najlepsze i tak właśnie jest w przypadku tej klasycznej wersji leczo z dodatkiem . Poniżej jedna z kilku wersji lecza jaką robimy w naszym domu – można ją sklasyfikować i umieścić pomiędzy węgierskim leczo , . Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty