W Polsce każdą potrawkę z letnich warzyw nazywamy leczem – tymczasem to prawdziwe, węgierskie leczo jest trochę inne. LECZO węgierskie klasyczny przepis ! Klasyczne węgierskie leczo - sycące, aromatyczne, pełne dodatków. Składniki na leczo to: pomidory, papryka oraz cebula.
Podobno w leczo najważniejsze są proporcje. Przepis na leczo ( ang.).
Tyle samo papryki, co pomidorów i kiełbasy. Pozostałe składniki dodaje się już według gustu. Zapytani o tradycyjne dania kuchni węgierskiej na pewno odpowiecie gulasz i leczo. Mamy więc dla was przepis na leczo z kiełbasą. Przygotowanie dania węgierskie leczo.
Do przygotowania prawdziwego, węgierskiego lecsó zainspirowały mnie produkty z. Twój przepis wygląda naprawdę zachęcająco. Latem, kiedy mamy pod dostatkiem warzyw często wymyślamy różne nowe dania i prawie wszystkie nazywają się – leczo Jednak to prawdziwe węgierskie.
Prawdziwe leczo to leczo węgierskie. Nazwane tak wyłącznie dzięki ostrości potrawy jakiej nadaje jej papryka. W lecie ta smaczna i aromatyczna potrawa często gości na polskich stołach, choć niekiedy ma mało wspólnego z węgierskim oryginałem, . Sposób przygotowania przepisu : Pikantne węgierskie leczo z cukini. Kiełbasę i boczek pokroić w grubą kostkę i przesmażyć na łyżkach . Ten przepis w Waszym wykonaniuDodaj swoje zdjęcie . Węgierskie leczo z cukinią - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Najczęściej podawane ono jest jako dodatek do potraw mięsnych lub do ziemniaków.
Ostatnio co raz częściej . Z podróży na Węgry, oprócz zdjęć, pamiątek i wspomnień przywiozłem kilka pomysłów na nowe przepisy , które mogłyby pojawić się na blogu. Zgapiłam to od niej, choć tak naprawdę ona bardzo chętnie podzieliła się przepisem. Paprykę i pomidory umyć.
Z papryki wyjąć gniazda nasienne, usunąć białe części i pokroić na plasterki. Leczo to potrawa węgierska. W Polsce leczo występuje najczęściej w formie z kiełbasą i cukinią.
Fantastyczne leczo z kiełbasą. Lekko słodkie, kwaśne, warzywne leczo na obiad lub na kolację.
To przepis na leczo z kiełbasą, który świetnie sprawdza się . Więcej banalnie prostych przepisów z kuchni MYTUJEMY znajdziecie . Cebulę pokroić w krążki, lekko posolić i zeszklić na rozgrzanym smalcu. Na Węgrzech leczo najczęściej podawane jest . Szczególnie jak się ma papryk i jedną gębę do wykarmienia. Bo takie leczo to z dwa dni spokojnie można jeść. Pochodzi z Węgier , gdzie podawane jest w formie warzywnego ragout, .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.