Filety śledziowe lekko solone - miałam kg Śledzie wymoczyłam w zimnej wodzie ok godziny zmieniając razy wodę . Przepisy z kategorii sledzie w occie. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Polska to zdecydowanie śledziowy kraj, na półkach sklepowych aż się roi od śledzi. Dlaczego zatem warto zrobić je samemu w domu?
Proponuję śledzie w occie według receptury mojej babci. Cały sekret tkwi w zalewie, którą przygotowuję zarówno . Niby w tradycyjnej zalewie octowej z cebulą, ale jednak zupełnie inne. Są aromatyczne, octowe . Zapraszam na pysznego śledzika w occie i oleju :) jest to ryba którą zawsze mam w lodówce w occie , w oleju czy w jakiejś sałatce :) no i . Smażone i marynowane w zalewie octowej śledzie to istny rarytas. Jak kuchnia PRL-u to koniecznie śledzie w occie. Marynowane 3-dni w zalewie octowej z przyprawami, wcześniej obsmażone na patelni.
Okazuje się, że oprócz walorów smakowych śledzie są także bardzo zdrowe. Chętnie również sięgamy po tzw. Pyszne rybki, dobre na obiad i na kolację, są bardzo smaczne i zdrowe. W zalewie octowej mogą stać w. Jędrne, lekko zakwaszone i wyjątkowo smaczne. Jak wiecie, bardzo lubię dobrze przyrządzone śledzie , a. Do garnka z wrzącą wodą i octem wrzucamy pokrojoną w krążki cebulę.
Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Doprawiamy solą i cukrem do. Powiem skromnie, że ten przepis na śledzie marynowane w occie jest REWELACYJNY! Nie za słodkie, nie za kwaśne! Pozycja obowiązkowa na święta!
Discover (and save !) your own Pins on Pinterest. Problem jednak w tym, że są różnie przyprawiane a zalewa nie . Idealna baza na śledzie w śmietanie, lub innym sosie. Tradycyjne śledzie w occie są proste do przygotowania i dzięki zalewie octowej można je wcześniej przygotować i przechowywać w szczelnym . A także bardzo uniwersalne –po odstaniu w delikatnej zalewie octowej można je wykorzystać na wiele sposobów i np. Jest wiele przepisów na śledzie. Poniższy to taka klasyka w zalewie octowej z cebulą.
Różnią się od innych tym, że do zalewy używam octu. Polacy zajadają się śledziami. Tę rybę można przyrządzić na zaskakująco wiele sposobów. Tym razem polecamy przepis na klasyczne śledzie marynowane w . Rozcieńczonym, ale zwykłym, nie jabłkowym, winnym czy balsamico.
Można jeść albo psioczyć że niezdrowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.