czwartek, 17 marca 2016

Polski obiad na szybko

W Atelier Intermarche przedstawiamy przepis na leczo na bazie papryki i cukinii z dodatkiem soczewicy i kiełbasy wędzonej. Prosty do przygotowania i smaczny . Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA. Leczo to przysmak węgierski. Bardzo aromatyczne danie, które przygotujecie w kilkadziesiąt minut.


Sałatka i węgierskie leczo.

Francuskie przysmaki na plaży w Dziwnowie . Czy wiedzieliście, że prawdziwe węgierskie leczo w ogóle nie przypomina tego, które znamy? Pojechałam do Budapesztu i pomyślałam sobie, . Tyle że węgierskie leczo jest nieco inne niż nasze leczo. No i trzecia rzecz, leczo to . Przepis na pikantne leczo węgierskie z cukinią i chorizo.


Klasyczne węgierskie leczo i moje czerwone od krojenia cebuli oczy Kliknij tu, aby subskrybować mój. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Wybierz oryginalny przepis na prawdziwe leczo węgierskie i przygotuj je w domu.

Papryka, słonina, pomidory i kiełbasa wystarczą, by leczo. Jednak polski wariant jest nieco inny od . Węgierskie leczo z cukinią - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Włożyć do słoików, pasteryzować minut.


Bo węgierskie leczo , to nie zupa paprykowa z cukinią, kabaczkiem czy bakłażanem. Z podróży na Węgry, oprócz zdjęć, pamiątek i wspomnień przywiozłem kilka pomysłów na nowe . Prawdziwe leczo to leczo węgierskie. Nazwane tak wyłącznie dzięki ostrości potrawy jakiej nadaje jej papryka.


To był obiad błyskawiczny, przygotowanie go od . Kiedy tylko nadchodzi sezon na cukinię, leczo to obowiązkowe danie w moim menu. Podstawowymi składnikami tradycyjnego węgierskiego leczo są papryka, pomidory i cebula. Sposób jego przygotowania nadaje tym trzem . Przygotowanie dania węgierskie leczo. Oprócz papryk w różnych kolorach (choć zwykle używa się tych o czerwonej skórce), leczo węgierskie zawiera również sporo cebuli, kiełbasę . Składniki: kg białej papryki kg cebuli kg mięsistych pomidorów duża łyżka smalcu czubate łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1. W lecie ta smaczna i aromatyczna potrawa często gości na polskich stołach, choć niekiedy ma mało wspólnego z węgierskim oryginałem, . Tymczasem okazuje się, że świetnym . Wołowinka, śliwka pieczona w boczku, grillowane boczniaki, krążki ce.


W Polsce każdą potrawkę z letnich warzyw nazywamy leczem – tymczasem to prawdziwe, węgierskie leczo jest trochę inne.

Jednym ze znanych dań kuchni węgierskiej jest lecsó ( leczo ). Jest to potrawa złożona z duszonych warzyw i kiełbasy. Może być w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Na pewno znajdą się tam .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty