środa, 11 lipca 2018

Babeczki wilgotne

W Polsce każdą potrawkę z letnich warzyw nazywamy leczem – tymczasem to prawdziwe, węgierskie leczo jest trochę inne. LECZO węgierskie klasyczny przepis ! Klasyczne węgierskie leczo - sycące, aromatyczne, pełne dodatków. Składniki na leczo to: pomidory, papryka oraz cebula.


Podobno w leczo najważniejsze są proporcje.

Przepis na leczo ( ang.). Tyle samo papryki, co pomidorów i kiełbasy. Pozostałe składniki dodaje się już według gustu. Zapytani o tradycyjne dania kuchni węgierskiej na pewno odpowiecie gulasz i leczo.


Mamy więc dla was przepis na leczo z kiełbasą. Przygotowanie dania węgierskie leczo. Do przygotowania prawdziwego, węgierskiego lecsó zainspirowały mnie produkty z.

Twój przepis wygląda naprawdę zachęcająco. Latem, kiedy mamy pod dostatkiem warzyw często wymyślamy różne nowe dania i prawie wszystkie nazywają się – leczo Jednak to prawdziwe węgierskie. Prawdziwe leczo to leczo węgierskie. Nazwane tak wyłącznie dzięki ostrości potrawy jakiej nadaje jej papryka. W lecie ta smaczna i aromatyczna potrawa często gości na polskich stołach, choć niekiedy ma mało wspólnego z węgierskim oryginałem, . Sposób przygotowania przepisu : Pikantne węgierskie leczo z cukini.


Kiełbasę i boczek pokroić w grubą kostkę i przesmażyć na łyżkach . Ten przepis w Waszym wykonaniuDodaj swoje zdjęcie . Węgierskie leczo z cukinią - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Najczęściej podawane ono jest jako dodatek do potraw mięsnych lub do ziemniaków. Ostatnio co raz częściej . Z podróży na Węgry, oprócz zdjęć, pamiątek i wspomnień przywiozłem kilka pomysłów na nowe przepisy , które mogłyby pojawić się na blogu.


Zgapiłam to od niej, choć tak naprawdę ona bardzo chętnie podzieliła się przepisem. Paprykę i pomidory umyć. Z papryki wyjąć gniazda nasienne, usunąć białe części i pokroić na plasterki.


Leczo to potrawa węgierska.

W Polsce leczo występuje najczęściej w formie z kiełbasą i cukinią. Fantastyczne leczo z kiełbasą. Lekko słodkie, kwaśne, warzywne leczo na obiad lub na kolację. To przepis na leczo z kiełbasą, który świetnie sprawdza się . Więcej banalnie prostych przepisów z kuchni MYTUJEMY znajdziecie . Cebulę pokroić w krążki, lekko posolić i zeszklić na rozgrzanym smalcu. Na Węgrzech leczo najczęściej podawane jest . Szczególnie jak się ma papryk i jedną gębę do wykarmienia.


Bo takie leczo to z dwa dni spokojnie można jeść. Pochodzi z Węgier , gdzie podawane jest w formie warzywnego ragout, .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty